stock_aerial_view_of_forest.jpg

Afas X Filogic OpenTMS

Maak jij als transporteur gebruik van AFAS? Of juist jouw (toekomstige) klant? Dan weet je als geen ander hoe fijn het zou zijn als AFAS kan ‘praten’ met jouw TMS. Dit verkleint het aantal administratieve handelingen drastisch, is minder foutgevoelig én zorgt voor realtime inzicht.

Filogic OpenTMS koppel je daarom eenvoudig aan de AFAS-omgeving van jouw organisatie of dat van je klant. Hoe dat werkt? En wat voorbeelden hiervan zijn? We leggen het je graag uit!

Voorbeeld: als jouw klant AFAS gebruikt

We beginnen even met een voorbeeld. Stel dat je het transport verzorgt van een organisatie die AFAS als leidend systeem gebruikt. Hierin worden verkooporders verwerkt en vervolgens uitgezet naar jou. Natuurlijk gebruik je jouw eigen TMS om de rit uit te voeren, maar de klant wil het liefst in de AFAS-omgeving zien wat de status van de betreffende order is.

Dat kan door het opzetten van een slimme koppeling tussen AFAS en Filogic OpenTMS. Hierdoor wordt de order vanuit AFAS naar ons OpenTMS gestuurd. Jouw chauffeurs rijden vervolgens gewoon met de vertrouwde app hun route. Elke statusupdate die ze hierin doorvoeren, komt automatisch terecht in AFAS.

Dat scheelt jou niet alleen veel tijd, het is ook echt een belangrijk verkoopargument voor nieuwe relaties. Jij beschikt immers over een AFAS-koppeling waardoor je klant altijd realtime op de hoogte is van alle orderstatussen in hun eigen systeem.

Voorbeeld: als je zelf AFAS gebruikt

Gebruik je zélf AFAS als kernsysteem? Ook dan kun je flinke slagen maken door een koppeling met Filogic OpenTMS te creëren. We pakken als voorbeeld een bedrijf dat eigen producten bezorgt door heel Nederland. Ze gebruiken AFAS als ERP-systeem en Filogic OpenTMS voor het logistieke proces, maar beide systemen zijn dankzij onze OpenAPI aan elkaar gekoppeld.

De verkooporders komen binnen via AFAS en worden vervolgens doorgestuurd naar Filogic OpenTMS. Daar wordt de optimale route gecreëerd en klanten ontvangen notificaties met track & trace-linkjes. De route wordt vervolgens gereden en de informatie die Filogic OpenTMS hiermee ophaalt, wordt direct doorgestuurd naar AFAS.

Denk aan geschatte en werkelijke aflevertijden, wat er precies is bezorgd, hoeveel er is afgeleverd en of er bijvoorbeeld ter plekke ook is betaald. Het logistieke proces is dusdanig aan AFAS gekoppeld, dat niemand nog administratieve handelingen hoeft uit te voeren.

Even een technisch verhaal

Maar hoe breng je de koppeling nu tot stand? Dit is waar onze OpenAPI om de hoek komt kijken. Simpel gezegd is dit het ‘koppelstukje’ tussen AFAS – of elk ander systeem overigens – en Filogic OpenTMS.

Het is zaak om vervolgens de juiste informatiekolommen van het ene systeem te koppelen aan dat van het andere systeem. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een order in AFAS ‘order’ heet en in Filogic OpenTMS ‘opdracht’. Je moet dan aan de OpenAPI laten weten dat die twee databronnen bij elkaar horen, zodat de informatie van het ene systeem naar de juiste plek in het andere systeem wordt gestuurd. Je creëert als het ware een soort sluis tussen beide bron- en doelbestemmingen.

Wie doet dat dan?

Normaal gesproken ben je afhankelijk van je softwareleverancier. Deze moet beslissen welke koppelingen er worden gebouwd en wanneer dit gebeurt. Dankzij de OpenAPI is dit niet meer nodig: je brengt die koppeling zelf tot stand, eventueel met begeleiding van ons.

Of wij nemen het volledige proces uit handen. In beide gevallen bespaart het erg veel tijd, want er komt geen ontwikkeltijd aan te pas. Het gaat puur om het instellen van de OpenAPI en je integratie is een succes!

Alles is mogelijk dankzij onze OpenAPI

De integratie met AFAS is een van de vele voorbeelden van integraties die je tot stand brengt met onze OpenAPI. Dus ben jij op dit moment nog veel informatie handmatig dubbel aan het invoeren? Of mis je actuele informatie omdat twee systemen niet met elkaar praten? Weet dan dat dit dankzij onze OpenAPI waarschijnlijk heel snel te automatiseren of optimaliseren is. Neem gerust contact met ons op voor advies!

Testimonials

Star talk

Ontdek de ervaringen van anderen met Filogic OpenTMS! Deze transportorganisaties gingen je al voor en profiteren van alle mogelijkheden van ons moderne TMS.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever