documentation

Documentatie

Facturatie

Verschillende mogelijkheden om een tarief te berekenen

Schermafbeelding-2021-10-12-140743.png

Bij het samen stellen van een prijslijst kun je de tarief berekeningen baseren op drie regels.

 • Stukprijsregel
 • Staffelbepalingregel
 • Relatiebepalingregel

Met het selecteren van de mogelijkheden per regel kun je verschillende variaties in je tarieven aanbrengen.

Schermafbeelding-2021-10-12-140909.png

Stukprijsregel

Hier heb je drie mogelijkheden:

 • Prijs is voor een volledige vrachtregel; het tarief in een transportopdracht met 1 of meerdere regels zal per vrachtregel afzonderlijk een prijs krijgen
 • Vermenigvuldig prijs altijd met het bron-aantal; het tarief zal worden bepaald door het aantal dat boven in de kolom/ staffel in de prijslijst is ingevuld
 • Vermenigvuldig prijs altijd met het aantal transporteenheden; het tarief wordt bepaald door het het aantal pallets of andere items die in de vrachtregel zijn ingevoerd ongeacht de aantallen die in de staffel staan. Deze optie biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aantal pallets te berekenen op basis van een laadmeter staffel. Het TMS zal dan in eerste instantie in de staffels in de prijslijsten zoeken naar de stukprijs

Staffelbepalingregel

Hier heb je 5 mogelijkheden om te bepalen hoe de prijs binnen een transportopdracht wordt berekend:

 1. Groepeer op product; hierbij worden de aantallen van de vrachtregels met gelijke producten bij elkaar opgeteld en op basis daarvan de staffel/ kolom uit de prijslijst bepaald
 2. Groepeer op transporteenheid en product; hierbij worden de aantallen van gelijke transporteenheden in combinatie met gelijke producten bij elkaar opgeteld om de staffel te bepalen.
 3. Groepeer op transporteenheid; hierbij worden de aantallen van gelijke transporteenheden uit verschillende vrachtregels bij elkaar geteld en op basis daarvan wordt de staffel uit de prijslijst bepaald
 4. Neem het aantal van de vrachtregel; hierbij worden de aantallen uit iedere vrachtegel afzonderlijk berekend
 5. Tel alle aantallen bij elkaar; hierbij worden van alle vrachtegels in ene transportopdracht de aantallen bij elkaar geteld om de staffel/ kolom in de prijslijst te bepalen.

NB; aantallen hoeven dus niet de hoeveelheid pallets, collie, stuks e.d. te zijn dit kunnen ook laadmeters, km’s, uren e.d. zijn. Afhankelijk van de prijsberekening die je selecteert wanner je een prijslijst koppelt aan een klant in stamgegevens of direct selecteert achter de transportopdracht.

Relatiebepalingregel

Schermafbeelding-2021-10-12-141442.png

Hier bepaal je op basis van postcodes of adressen welke prijs er aan de transportopdracht/ vrachtregels wordt toegekend:

 • Alleen de eerste stop; de prijs wordt bepaald door het laadadres in de vrachtregel, komt de postcode overeen met het geografisch gebied van eerste stop dan zal het bijbehorende tarief worden berekend.
 • Alleen de laatste stop; de prijs wordt bepaald door het losadres in de vrachtregel, dit dient overeen te komen met de postcode van het geografisch gebied van de laatste stop.
 • Eerste en laatste stop; bij deze optie kun je zowel geografisch gebied van eerste stop als geografisch gebeid van laatste stop, of adressen van eerste stop en laatste stop selecteren. De prijs wordt berekend als zowel het laadadres als het losadres in de vrachtregel met elkaar overeen komen.

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

“Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever