stock_aerial_shot_of_truck_driving_in_dutch_landscape.jpeg

Gebr. Opstal Transporten

CASE

Gebr. Opstal Transporten zet in korte tijd mooie transportonderneming neer!

Gebr. Opstal Transporten is 2016 opgericht. Eén van de broers die het bedrijf oprichtten heet John, voormalig chauffeur en planner voor diverse andere transportbedrijven. “Het begon allemaal met een uitspraak van mijn broer, hij riep het niet meer naar zijn zin te hebben bij zijn toenmalige baan als chauffeur. Mijn eerste reactie was: ‘Ik koop wel een auto, dan kan jij daar mee rijden.’ En zo geschiedde. Onze jongere broer had hier ook wel oren naar en zo zijn we met 2 vrachtwagens begonnen.”

Groei van 600% in 2 jaar tijd!

Inmiddels is de zesde vrachtwagen onderweg. “Een groei van 600%”, zegt John gekscherend. “We zijn begonnen met charter transport en reden voornamelijk voor andere transportbedrijven. Inmiddels zijn daar vele diensten bijgekomen, zoals geconditioneerd transport, container transport, warehousing en onze ‘Rungis Road Express’. Daarmee rijden we dagelijks van én naar de markt in Parijs. Geconditioneerd transport met onder andere groente, fruit, bloemen en planten.”

Klant als meerwaarde

Het is de droom van gebroeders Opstal om Rungis Road Express nog verder uit te breiden. Ze hopen dat hun klanten waarderen wat ze allemaal voor ze doen en zien dat ook als hun grote kracht. “Wij onderscheiden ons in het klantcontact. De klant heeft bij ons echt een meerwaarde en wij laten ze altijd merken dat ze bij ons iets waard zijn. Het is immers niet vanzelfsprekend dat iemand bij jou klant is.”

Iedere dag passie

Dagelijks is John druk binnen de directie en met de planning, het leukste aan zijn werk. Het is hollen of stilstaan, maar dat maakt zijn werk juist zo uitdagend. “Altijd enerverend. Het is niet alleen maar goederen van A naar B transporteren, maar juist ook oplossingen zoeken voor de klant. Meedenken. Als ondernemers hebben we eigenlijk geen limieten. Het mooie aan ons vak is dat we kunnen doen waar wíj goed aan denken te doen. Daarmee volgen we onze passie. Ons doel is dat we een solide basis vormen voor iedereen om ons heen. Ik ben er trots op dat we met zijn allen – dus ook de chauffeurs – in zo’n korte tijd zo’n mooie onderneming hebben neergezet!”

Samen vooruit

FiLogic is voor Gebr. Opstal Transporten een partij die luistert naar wat belangrijk voor ze is. Ze leveren geen standaard TMS en dát is precies waar ze naar zochten. “Toen wij begonnen met onze onderneming werkten we nog in Excel. Al gauw werd duidelijk dat we hard groeiden en met het oog op de toekomst, gingen we op zoek naar een passend TMS. Met FiLogic hebben we altijd goed contact en de lijnen zijn kort, dat maakt het makkelijk om een TMS te krijgen waar we makkelijk mee werken én dat aansluit bij onze wensen. Als wij vinden dat iets op een andere manier fijner of beter werkt voor ons, dan wordt daar ook echt naar gekeken en wat aan gedaan. We kunnen niet meer zonder!”

Gratis ons TMS gebruiken?

Dit gaat je tijd en geld besparen

  • Binnen een paar minuten direct aan de slag

  • Twee weken lang gratis Premium features

  • Na twee weken blijft het OpenTMS gratis te gebruiken

  • Je zit nergens aan vast

Ja, graag

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever