stock_aerial_shot_of_truck_driving_in_dutch_landscape.jpeg

TDS Logistics

CASE

TDS Logistics: dé flexibele partner in logistiek

“Nu ik nog jong ben, grijp ik mijn kans: ik begin iets voor mezelf!” zei Tim Derks zes jaar geleden. Zo gezegd, zo gedaan. Hij schreef zich in bij de KVK en startte zijn eigen bedrijf. “Met TDS Logistics bied ik een betrouwbare partner aan op het gebied van logistiek binnen Europa. Onze vakexperts passen zich aan naar de wens van de klant. Bij ons staat flexibel werken aan een duurzame relatie centraal.” We spraken Tim over ondernemen, gezond groeien en zo efficiënt mogelijk werken.

24/7

Bij TDS Logistics kan de klant flexibel terecht. Dat betekent 24/7 voor een logistieke oplossing op maat, zegt Tim: “Dankzij de vele connecties binnen ons netwerk, vinden wij voor iedere logistieke uitdaging een passende oplossing. Dat geldt voor zowel complete vrachten als voor deelzendingen.” Klantgerichtheid staat bij TDS Logistics voorop. Dat vindt Tim niet meer dan normaal: “Wij luisteren goed naar de wens van onze klant en passen onze manier van werken daarop aan. Ja, dat maakt onze planning soms ingewikkeld en arbeidsintensief, maar dat vinden we niet erg. Als de klant gelukkig is, zijn wij dat ook.”

Kwaliteit & betrouwbaarheid

De wagens van TDS Logistics vind je in Nederland, België en Duitsland. Op dit moment focust de organisatie zich vooral op Nederlandse vliegvelden en het Duitse Ruhrgebied, zegt Tim: “Momenteel breiden we ons vervoerdersnetwerk verder uit. Dat doen wij het liefst met onze eigen wagens. Er is namelijk nogal wat kwaliteitsverschil op de markt. En wij staan graag bekend om onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom gaan we bij TDS Logistics alleen voor het allerbeste.”

Gezond groeien

In de afgelopen zes jaar groeide TDS Logistics langzaam, maar heel bewust, vertelt Tim: “Het eerste jaar werkte ik vanuit huis. Daarna vanuit een kleine loods en een kantoortje. In het derde jaar nam ik voor het eerst een werknemer aan. In het vierde jaar groeiden we gezond door en met ons eerste lustrum verhuisde TDS Logistics naar Ravenstein. Daar deel ik nu een mooi kantoor met twee werknemers. We zijn nog op zoek naar een planner en wat extra chauffeurs. Zo groeien we gezond door.”

TMS voor TDS

Sinds kort werkt TDS Logistics met het TMS van FiLogic. Tim: “Toen ik net startte, maakte ik mijn orders en facturen nog in Word en Excel. Tot ik op een gegeven moment dacht; dat moet toch anders kunnen. Ik zocht naar een efficiëntere manier van werken en vond het TMS van Filogic. Nu maak ik een order aan terwijl er direct een bijbehorende factuur uit mijn printer rolt. Dat bespaart me een heleboel tijd.”

Klantgericht aan de slag!

Al vanaf het eerste contact had Tim een klik met de mensen van Filogic. Tim: “Hun persoonlijke en klantgerichte aanpak spraken mij direct aan. Wij denken op dezelfde manier en spreken dezelfde taal. Dat werkt lekker. Filogic luisterde goed naar mijn wensen en onderzocht of en hoe het TMS paste bij de functionaliteiten van TDS Logistics. Over het systeem zijn wij dik tevreden. Op dit moment verdiep ik me in de mogelijkheden rondom planning. Het TMS helpt mij efficiënt groeien. Wat wil je dan nog meer?”

Gratis ons TMS gebruiken?

Dit gaat je tijd en geld besparen

  • Binnen een paar minuten direct aan de slag

  • Twee weken lang gratis Premium features

  • Na twee weken blijft het OpenTMS gratis te gebruiken

  • Je zit nergens aan vast

Ja, graag

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever