stock_aerial_shot_of_truck_driving_in_dutch_landscape.jpeg

Cargo-Flex

CASE

Cargo-Flex: ‘Het TMS vormt het hart van mijn bedrijf’

“Cargo-Flex loopt als een trein. Dit bedrijf startte ik eigenlijk op ter ondersteuning van Logi-Flex, nou dat liep even anders”, zegt Harry Koopmans, algemeen directeur van Cargo-Flex. We spraken Harry over ondernemen, onverwachtse wendingen en out of the box- denken.

Onverwachtse wending

Cargo-Flex komt voort uit het bedrijf Logi-Flex, vertelt Koopmans: “In 2013 verenigde een pool van eigen rijders zich in één organisatie: Logi-Flex. Zo’n zes jaar later ontstond er vanuit die organisatie nog een bedrijf: Cargo-Flex. Toen nog vanuit de gedachte om slechts de ‘losse gaten’ op te vullen. Dus niet als opzichzelfstaande organisatie, maar puur ter ondersteuning van Logi-Flex. Dat liep echter anders. Vandaag de dag presteert Cargo-Flex ontzettend goed. Er rijden nu zelfs auto’s van Logi-Flex in Cargo-Flex. Een omgekeerde wereld dus.’

Korte lijnen

Koopmans richtte Cargo-Flex op als een bevrachtingsbedrijf. Het bevracht auto’s en bezorgt de eigen rijders van Logi-Flex, die kampen met een lege plek of ruimte over hebben, extra bevrachting. Een formule voor succes, zegt Koopmans: “Bij Cargo-Flex werken wij met hele korte lijntjes en veel persoonlijk contact. Dat is mogelijk omdat de eigen rijders vanuit Logi-Flex reeds beschikken over trouwe klanten, zoals transportbedrijven. En die klanten nemen zij weer mee naar Cargo-Flex.”

Weinig overhead

Koopmans: “Een tijdje terug wees mijn leverancier van boardcomputers mij op het transport management systeem van Filogic. Dit TMS biedt mij een efficiëntieslag waar ik ongelofelijk blij mee ben. Ik ben dan ook druk bezig om het systeem van Filogic tot het hart van mijn bedrijf te maken. Aan dit systeem hang ik nu mijn gehele organisatie op. Van boekhoudpakket en facturaties tot aan een planning en allerlei nuttige data.”

Out of the box

Koopmans omschrijft Filogic als flexibel en meedenkend: “Wil ik iets, bedenk ik iets of zit ik met een vraag of probleem, dan staan de mensen van Filogic meteen voor mij paraat. Dat werken met korte lijntjes en heldere antwoorden vind ik enorm prettig. Daarbij vind ik het TMS van Filogic geweldig. Het biedt mij een groot voordeel dat veel ondernemers hier al enige tijd mee werken. Mijn problemen zijn vaak ook hun problemen. Kortom; we hoeven het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Veel verschillende ondernemers, binnen maar ook buiten mijn branche, geven hun input aan het TMS. Daardoor profiteer ik van hun kennis en kunde. Dit helpt mij meer out of the box te denken. Dat is toch fantastisch?”

Gratis ons TMS gebruiken?

Dit gaat je tijd en geld besparen

  • Binnen een paar minuten direct aan de slag

  • Twee weken lang gratis Premium features

  • Na twee weken blijft het OpenTMS gratis te gebruiken

  • Je zit nergens aan vast

Ja, graag

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever