stock_aerial_shot_of_truck_driving_in_sunrise.jpg

AIRHUNTERS

CASE

Transport kan anders en dat is precies wat Airhunters doet!

Airhunters biedt eigenzinnige transportoplossingen, die niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper zijn. Het begon allemaal vijf jaar geleden, toen Erik Roelevink en Hans van Wieringen een (letterlijk) gat in de markt zagen: “dagelijks rijden er 5 miljoen vrachtwagens in Europa met een gemiddelde beladingsgraad van 75%. Zij vervoeren naast vracht ook ‘lucht’ en dat is een kans voor ons allemaal. Voor de producerende verlader maar ook voor de transporteur. Duurzaamheid is al langer een thema binnen onze branche en daarvoor kijkt men vaak naar schonere motoren en niet naar de beladingsgraad, terwijl daar de meeste winst en capaciteit zit!”

Transport op de meest duurzame manier

Zij vervoeren producten van A naar B op de meest duurzame manier die bestaat: zonder eigen vrachtwagens. Erik: “Wij liften mee met vrachtwagens die al onderweg zijn. Een deeleconomie. Er is ruimte zat, wij verdelen daarom de vracht over bestaande voertuigen in plaats van dat we zelf vrachtwagens aanschaffen. Dat doen we met een sterk team van vier. Alle andere diensten die we kunnen uitbesteden, gaan naar specialisten. Bijvoorbeeld de IT, marketing of boekhouding. Zo blijft de kern van ons team zo klein mogelijk en houden wij ons alleen maar bezig met de match van vraag en aanbod.”

De puzzel brengt iedere dag in beweging

“Er zijn veel databanken waar chauffeurs of transporteurs zich melden en laten weten dat ze nog een paar meter overhebben. Daarnaast maken we gebruik van onze eigen netwerken. Voor internationaal transport hebben we een hub bij Emmerich, dan laden we daar en kan de chauffeur zonder tijdsverlies weer door met zijn rit. Het is één grote puzzel en dat maakt iedere dag weer anders en deze branche zo leuk. En het feit dat we zelf aan het ondernemen zijn draagt enorm bij aan ons werkplezier! We zijn zelfstandig, hoeven niet eindeloos te vergaderen en kunnen direct beslissingen nemen. Zo houden we volledige focus op Airhunters.”

Duurzaam ondernemen is voor iedereen

Met het concept is Airhunters uniek, maar dat delen ze graag. Erik: “De meeste transportbedrijven hebben zelf vrachtwagens en doen er iets vergelijkbaars bij. Maar dát is niet duurzaam. Wij zijn van mening dat iedere auto die rijdt efficiënter is wanneer je meelift. Dat is onze business en in de toekomst verwacht ik schaarste: minder chauffeurs en meer handel. Zo zitten grote bedrijven al gauw aan de max van hun capaciteit, terwijl deze wel in de markt beschikbaar is. De oplossing: deelauto’s. Wij hebben een open model en als men van ons wil leren, dan mag dat! Graag zelfs. We vinden het belangrijk dat ons concept meer wordt toegepast, dat is voor iedereen beter.”

Eén van de snelst groeiende bedrijven

Erik praat met een aanstekelijke passie over zijn vak: “Onze diensten brengen iets extra’s voor de klant en daar vertrouwen ze op. Als ondernemer hoeven wij ons alleen maar aan onze klanten te verantwoorden en dát maakt mijn vak zo bijzonder. We helpen ze graag. De klanten die wij bedienen staan open voor ons concept. Vaak ziet men het toch nog als ‘alternatief’, terwijl duurzaam ondernemen de toekomst is. Ik ben dan ook enorm trots dat ik gedurfd heb deze stap te nemen én dat het goed heeft uitgepakt. Airhunters staat op nummer 15 van de FD Gazellen, dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.”

Samen vooruit

“We ontvangen orders van klanten en deze moeten van A naar B, dat zijn zo’n 30.000 zendingen per jaar en deze verwerken we in het Transport Management Systeem (TMS). Met dergelijke aantallen is het essentieel dat orders goed verwerkt worden. Van de communicatie naar de chauffeurs toe, tot aan het tracken van de ritten. Een andere organisatie kan niet zonder een goed boekhoudprogramma om hun onderneming te runnen, voor ons is het TMS de kern. En omdat een standaardoplossing bij ons niet past, zijn wij op zoek gegaan naar een partij het op ónze manier kon doen; FiLogic. Zij helpen ons enorm met de ideeën die wij hebben en die vaak afwijken van een traditioneel TMS. Daar zijn zij goed in en zo gaan wij samen vooruit!”

Gratis ons TMS gebruiken?

Dit gaat je tijd en geld besparen

  • Binnen een paar minuten direct aan de slag

  • Twee weken lang gratis Premium features

  • Na twee weken blijft het OpenTMS gratis te gebruiken

  • Je zit nergens aan vast

Ja, graag

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever