“Ken je het Engelse gezegde ‘tricks of the trade’? Het wordt gebruikt voor iemand die weet hoe hij zich in een bepaalde omgeving moet bewegen om er maximaal rendement uit te verkrijgen. Bij ons is het eerder ‘trucks of the trade’. Waarom? Omdat wij als geen ander weten wat de goede en meest geschikte truck is voor elke situatie én we de kennis en kunde in huis hebben om voor iedereen een passend voertuig te vinden. Kortom, zoekt men een truck of trailer dan is hij bij ons aan het juiste adres”, zegt Jan Pieneman van VAEX The Truck Traders. We spraken hem over een halve eeuw VAEX, (inter)nationaal groeien en efficiënter werken.

Van A tot Z

De VAEX Group gaat al bijna vijftig jaar terug. In 1971 startten Toon en Leo Govers het bedrijf de Gebroeders Reek B.V. De focus lag op het veevervoer. De handel begon op regionaal en later nationaal en internationaal niveau. De broers breidden uit, trokken over landgrenzen en maakten van de naam Govers een heus begrip in Europa. In 1992 veranderde de naam in VAEX, wat staat voor varkensexport. Tegenwoordig specialiseert de VAEX Group zich, onder de naam VAEX The Truck Traders, ook in de handel van gebruikte en nieuwe trucks. De organisatie bedient daarbij haar afnemers van A tot Z, met een eigen werkplaats en truckinterieur mogelijkheden. Jan Pieneman, proces coördinator / supervisor logistiek: “In 2018 behaalden wij een prachtige mijlpaal. In dat jaar verhandelden we voor het eerst meer dan duizend objecten.”

Wil om te winnen

VAEX Truck Trading staat vandaag te boek als dé specialist in de vrachtwagen- en opleggerwereld, zegt Jan: “Specialist word je niet zomaar, daar is veel voor nodig. Wij hebben van oudsher al een eigen veehandel met eigen wagenpark en een groot netwerk. Daarnaast hebben we kennis van de internationale markt, oog voor kwaliteit én de wil om te winnen. Daarmee zijn wij klaar voor een verdere groei.

Doen wat we zeggen en zeggen wat we doen

Onze klanten noemen ons een betrouwbare partner waarmee zij snel kunnen schakelen. Het woordje ‘nee’ kennen wij niet. ‘Ja’ ligt bij ons altijd om de hoek. We denken in oplossingen voor onze klanten en hun behoeftes. En daarin gaan wij best wel ver. We werken doelgericht, met beide benen op de grond en het vizier gericht op de belangen en wensen van onze klanten.”

Efficiënter werken

Dankzij de combinatie van ondernemersbloed en een steeds verdere professionalisering, groeide VAEX van één naar duizend verhandelde objecten per jaar. Dat betekent, een kritische blik naar de organisatiestructuur, waarin ICT volgens Jan steeds meer mogelijkheden biedt voor efficiëntieslagen: “In de afgelopen jaren optimaliseerden wij onze processen. We brachten wijzigingen aan en gingen mee met de stromingen en ontwikkelingen op het gebied van ICT.”

Optimalisatie met TMS

Het TMS van Filogic hielp VAEX Truck Trading met deze efficiëntieslag, zegt Jan: “Met zoveel objecten en overige transportbeweging is overzicht cruciaal. Welke auto’s staan waar, welke moeten afgeleverd worden en wat is de status? We zochten naar een systeem dat ons van inzicht, overzicht en rust voorziet. Dat vonden wij in het TMS van Filogic. Dit pakket biedt ons de stabiliteit én flexibiliteit waar wij naar zochten. We werken in de cloud, zonder storingen en hebben altijd toegang tot onze data. Daarnaast past Filogic onze wensen toe. Zij bieden ons ondersteuning en ontzorging met een pakket op maat, inclusief een Data2track app als boordcomputer voor onze chauffeurs. Wat wil je dan nog meer?”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.