Key feature #1

Order management.

 • Automatische order invoer via een API koppeling met je klant
 • Order invoer via een klantportaal
 • Altijd een compleet overzicht van alle orders.
 • Inzicht in de status van je orders.
 • Met een van de slimme wizards in een keer al je orders doorzetten naar facturatie.
Key feature #2.

Grafisch planbord.

 • Via drag and drop orders naar je auto’s of chauffeurs schuiven
 • Schakelen tussen verschillende planborden
 • Beschikking over een opgaande, retour en ophaal planning
 • ETA’s en Route optimalisatie
 • Plannen vanuit verschillende afdelingen
 • Ritten doorsturen naar en communiceren met chauffeurs
 • Grafische kaart met route aanduiding
Key feature #3

Facturatie.

 • In twee stappen al je facturen klaar voor verzenden
 • Bijlages zoals vrachtbrieven of afleverbonnen automatisch toegevoegd
 • Zelf bepalen per klant hoe de factuur er uit moet komen te zien.
 • Facturen in PDF of UBL
 • In een overzicht controle over al je inkoop facturen.
 • Via een slimme wizard een koppeling naar je boekhoudpakket.
Key feature #4

Route optimalisatie.

 • FiLogic berekent automatisch de meest optimale route
 • Inclusief de door jou of je klant aangegeven tijdsloten
 • Van uit het planbord de route doorsturen naar de chauffeur
 • Nauwkeurige berekening van de ETA’s
 • Eenvoudig een ETA notificatie of track & trace link doorsturen naar het afleveradres
Key feature #5

Track & Trace.

 • De FiLogic track & trace app is beschikbaar voor IOS en Android
 • Koppel de app aan een kenteken of chauffeur
 • Altijd real time informatie
 • Gemakkelijk communiceren en ritten doorsturen
 • Navigatie
 • Scannen en aftekenen van leveringen
Key feature #6

Klantportaal.

Jouw klanten altijd op de hoogte via het klantportaal in jouw huisstijl en met jouw logo’s en kleuren.  Al jouw opdrachtgevers kunnen via het portaal nieuwe orders invoeren, geplande aankomsttijden inzien en ondertekende vrachtbrieven of afleverbewijzen downloaden.

Maken jouw klanten gebruik van WMS of ERP software en wil je dat de transportopdrachten automatisch ingeladen worden? Geen enkel probleem! Integreren is een fluitje van een cent dankzij onze moderne API’s gebaseerd op de nieuwste web technologie.

Key feature #7

Consumentenleveringen.

Informeer de eindklant per e-mail, sms of via een track and trace link van de actuele levertijden. Indien de levertijd wijzigt, wordt de eindklant automatisch genotificeerd zodat hij of zij niet langer hoeft te wachten dan nodig is.

Key feature #8

Emballage registratie.

Beheer eenvoudig je ladingdragers. Dankzij onze naadloze integratie met het planningssysteem worden je fustbewegingen grotendeels automatisch geregistreerd. FiLogic geeft je altijd een bijgewerkt overzicht van voorraden, beschikbaarheid, fuststromen en activiteiten.

Key feature #9

Barcode scannen.

Door de barcodes van jouw zendingen op verschillende locaties te scannen (bijvoorbeeld via de smartphone met onze mobiele apps), kun je op ieder moment achterhalen waar een zending op een bepaald moment is. Dankzij dezelfde barcode is het mogelijk om fysieke documenten volledig automatisch op de juiste lokatie in ons digitaal archief op te slaan.

Key feature #10

Management rapportages.

Altijd inzicht in de omzet per voertuig of klant en vele andere op maat te maken rapportages.

Ben jij klaar om je bedrijf te automatiseren met de nieuwe generatie TMS software?

Ervaar de kracht van onze Transport Management Software
maak vrijblijvend een gratis account aan.

Start nu
Het full service pakket van Filogic

FiLogic transport management software uitgelegd in 2 minuten.
Zo simpel is het.

Direct starten
Onwaarschijnlijk veelzijdig

Filogic voor alle takken van transport.

FiLogic TMS is een compleet, professioneel TMS en bruikbaar voor alle vormen van transport. Je kunt eenvoudig zelf de functionaliteit die voor jouw werkwijze van toepassing is aan of uit zetten.

Wegtransport

Omdat je simpelweg alle stamgegevens in FiLogic TMS eigenhandig kunt aanpassen, maakt het niet uit wat je vervoert en waarop, waarin of waarmee. Van bulk tot machines, dieren of complete hotelketens je kunt het allemaal kwijt in onze software.

Expeditie

Heb je geen eigen wagenpark dan is FiLogic TMS zeker een aanrader. Met onze uitgebreide inkoop module beheer je in een overzicht alle inkomende facturen van bijvoorbeeld je charters. Ook zie je in een oog opslag bij welke charters of transporteurs de in te plannen rit het goedkoopste is.

Groupage

Het is heel gemakkelijk om in FiLogic een opdracht in verschillende trajecten te splitsen. Deeltrajecten noemen we dat. Ophalen, overladen, crossdocken of forwarden gaat moeiteloos dankzij deze feature. Daarnaast kun je in het planbord eenvoudig verschillende orders of trajecten combineren in een rit op basis van laadmeters of beladingsgraad.

Koeriers

Snel kunnen schakelen en beschikken over real time informatie dat kan met onze track & trace app. Je ziet altijd waar je chauffeur zich bevindt en je kan vanuit het TMS naar zijn / haar smartphone of tablet orders of chats sturen. Bij afleveren kan er direct worden getekend voor ontvangst.

Tanktransport

Wanneer je o.a. levensmiddelen vervoert is het van belang dat je goed registreert wat je hebt vervoerd. In FiLogic kun je altijd op basis van je kenteken administratie gemakkelijk terugvinden wat er in je tankwagen is vervoerd, door wie en wanneer. Je kan eenvoudig zelf in stamgegevens je producten aanmaken en deze voorzien van bijvoorbeeld IDTF codes. Het is eenvoudig om additionele diensten zoals bijvoorbeeld spoelstops toe te voegen.

Geconditioneerd transport

Alle vormen van geconditioneerd transport kun je kwijt in FiLogic. In onze stamgegevens module kun je eenvoudig je eigen ladingdragers en soorten auto’s aanmaken op basis van deze gegevens berekend FiLogic automatisch de beladingsgraad zodat je efficiënt kunt plannen. De temperatuur in een trailer krijg je via onze koppelingen met verschillende systemen weer keurig inzichtelijk in je dossiers en je dashboard.

Kieper transport

In de Kieper transport worden dezelfde ritten vaak meerdere keren per dag herhaald. FiLogic zorgt ervoor dat de chauffeur zelf in het TMS kan aangeven hoeveel ritten er een dag zijn gereden. Deze repeterende ritten kunnen heel simpel via de boordcomputer  of een app door de chauffeur worden aangemeld en zijn direct zichtbaar in het TMS. Dit scheelt een hoop administratie en telefoontjes

Supermarkt distributie

Heb je veel chauffeurs in te zetten en wil je een juist overzicht van welke chauffeurs er op welk moment inzetbaar zijn en hoeveel er in totaal beschikbaar zijn? Rijden jouw chauffeurs altijd op vaste auto’s of juist niet. Je krijgt hiervan een compleet overzicht in het chauffeursplanbord van FiLogic.

Bloemen en planten

Vervoer je bloemen en planten? Dan is het emballage of fust onderdeel vast erg belangrijk voor je. FiLogic administreert al het fust dat wordt vervoerd, achtergelaten of omgeruild. Met onze geïntegreerde fust registratie module kun je in een overzicht bijhouden waar het fust zich bevind, overzichten uitdraaien of mailen en dossiers archiveren.

Tobias van ReesInterlogic B.V.

“Het pakket ziet er modern uit en werkt heel eenvoudig. Het kostte me niet meer dan een teamviewer sessie van een uur om wegwijs te worden in de software.”

Jeroen StruiksmaFreshtrans B.V.

“Sinds wij gebruik maken van FiLogic hebben we minimaal 1 fte op jaarbasis kunnen besparen.”

Herman HoltesExpeditie Jaspers

“Dit zouden veel meer mensen moet gebruiken en ik roep elke vervoerder die nog geen goed plan en of administratief systeem heeft op te praten met ons of FiLogic”

Richard van 't VeerC. Vreugdenhil int Transport B.V.

“Ik heb in mijn carrière met ontzettend veel TMS systemen gewerkt en ze zijn allemaal ontworpen vanuit het standpunt van de administratie. Bij FiLogic is dit anders: het is overduidelijk dat dit pakket is ontwikkeld vanuit het standpunt van de transportplanner.”

Mike van MierloAnewhere B.V.

“Gebruik maken van Filogic biedt Anewhere BV de mogelijkheid om wereldwijd toegang te krijgen tot onze gegevens. Flexibiliteit, innoveren en activeren heeft bij ons geleid tot een unieke samenwerking waarbij we continue blijven voorlopen in ontwikkelingen.”

Jasper FixFCE Transport

“Wij zijn zeer tevreden over onze keuze voor het brede pakket dat FiLogic TMS biedt. Door de vele mogelijkheden sluit het precies aan bij onze wensen en werkzaamheden. Als we ergens mee zitten kunnen we altijd contact opnemen en worden we direct geholpen.”

Wij integreren naadloos met onder andere deze systemen