Gevuld met bloemen en planten rijden de vrachtauto’s van TimeTrans dagelijks naar en vanuit Frankrijk. In de loop der jaren bouwde deze organisatie een uitstekende reputatie op. Veel relaties zijn al ‘klant van het eerste uur’. Volgens eigenaresse Christa de Jong heeft dat alles te maken met het bieden van een hoge kwaliteit en een snelle service.

In 2003 startte Christa samen met Edwin Elzinga de transportonderneming TimeTrans B.V. Het duo had toen al een jarenlange achtergrond in de bloemen- en plantenwereld én een ruime transportervaring, vertelt Christa: “Edwin en ik werkten bij een exportbedrijf in planten. Ik verzorgde de administratie en Edwin de planning. Na een verkoop van dat bedrijf, besloten wij de transportafdeling over te nemen. We namen de klanten van onze oude werkgever met ons mee en startten onze eigen organisatie: TimeTrans.”

Klant van het eerste uur

Christa en Edwin startten klein. Met een team bestaande uit twee eigen vrachtauto’s en een paar vaste charters, realiseerden zij geconditioneerd vervoer naar een kleine vaste klantenkring in Frankrijk. Christa: “Onze klanten groeiden en wij groeiden met hen mee. Natuurlijk kreeg TimeTrans er ook nieuwe klanten bij, maar de oorspronkelijke klantenkring, die bleef. Vandaag de dag werken wij nog steeds samen met veel klanten van het allereerste uur!”

Extra service

Naast het geconditioneerd vervoer van bloemen en planten kunnen klanten ook een beroep op TimeTrans doen voor het vervoer van stukgoed en vriestransport. Christa: “Met een jong en modern wagenpark, bestaande uit trekkers met opleggers die allemaal voorzien zijn van koelmotoren en laadkleppen, behoort vriestransport ook tot de mogelijkheden.”

Kwaliteit en zorg

TimeTrans is tot op de dag van vandaag een hecht bedrijf dat, ook na het overlijden van Edwin, de werkzaamheden voortzet volgens zijn visie. Volgens Christa dankt TimeTrans de trouwe klantenkring aan die visie: “Toen Edwin in 2011 overleed, ben ik verder gegaan met John Bakker als compagnon. Net zoals Edwin, staat ook hij voor snelheid, oog voor kwaliteit en zorg voor de klant. Dat wat wij zeggen, maken wij ook waar. En daar zijn we behoorlijk goed in. Dat komt natuurlijk ook omdat we maar een gedeelte van Frankrijk bedienen; de Rhône-Alpes. Je zou dus kunnen zeggen dat ‘focus’ onze sleutel tot succes is.”

Samen innoveren

In 2010 ontmoette Christa Marinus Brink van Filogic: “Wij werkten al sinds 2004 met een programma van Filogic, wat ons destijds goed beviel. Dat programma stond bij ons alleen nog op een oude server. Dat moest overgezet worden naar een nieuwe server. Ik nam contact op met Marinus en vroeg hem of hij nog wat met Filogic deed. Toevallig was hij net op dat moment Filogic verder aan het uitbouwen. We sloegen de handen ineen en Marinus hielp TimeTrans innoveren.”

Bevlogen

Christa: “Filogic ontwikkelt zich voortdurend en dat maakt het voor ons een fijne partij om mee samen te werken. Als wij ontwikkelen, ontwikkelt het systeem van Filogic met ons mee. Inmiddels werken we in de Cloud en zijn we druk met een pilot voor het TMS. De experts van Filogic ondersteunen ons daarin. Marinus en Jitske zijn zo bevlogen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk!”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.