“Nu ik nog jong ben, grijp ik mijn kans: ik begin iets voor mezelf!” zei Tim Derks zes jaar geleden. Zo gezegd, zo gedaan. Hij schreef zich in bij de KVK en startte zijn eigen bedrijf. “Met TDS Logistics bied ik een betrouwbare partner aan op het gebied van logistiek binnen Europa. Onze vakexperts passen zich aan naar de wens van de klant. Bij ons staat flexibel werken aan een duurzame relatie centraal.” We spraken Tim over ondernemen, gezond groeien en zo efficiënt mogelijk werken.

24/7

Bij TDS Logistics kan de klant flexibel terecht. Dat betekent 24/7 voor een logistieke oplossing op maat, zegt Tim: “Dankzij de vele connecties binnen ons netwerk, vinden wij voor iedere logistieke uitdaging een passende oplossing. Dat geldt voor zowel complete vrachten als voor deelzendingen.” Klantgerichtheid staat bij TDS Logistics voorop. Dat vindt Tim niet meer dan normaal: “Wij luisteren goed naar de wens van onze klant en passen onze manier van werken daarop aan. Ja, dat maakt onze planning soms ingewikkeld en arbeidsintensief, maar dat vinden we niet erg. Als de klant gelukkig is, zijn wij dat ook.”

Kwaliteit & betrouwbaarheid

De wagens van TDS Logistics vind je in Nederland, België en Duitsland. Op dit moment focust de organisatie zich vooral op Nederlandse vliegvelden en het Duitse Ruhrgebied, zegt Tim: “Momenteel breiden we ons vervoerdersnetwerk verder uit. Dat doen wij het liefst met onze eigen wagens. Er is namelijk nogal wat kwaliteitsverschil op de markt. En wij staan graag bekend om onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom gaan we bij TDS Logistics alleen voor het allerbeste.”

Gezond groeien

In de afgelopen zes jaar groeide TDS Logistics langzaam, maar heel bewust, vertelt Tim: “Het eerste jaar werkte ik vanuit huis. Daarna vanuit een kleine loods en een kantoortje. In het derde jaar nam ik voor het eerst een werknemer aan. In het vierde jaar groeiden we gezond door en met ons eerste lustrum verhuisde TDS Logistics naar Ravenstein. Daar deel ik nu een mooi kantoor met twee werknemers. We zijn nog op zoek naar een planner en wat extra chauffeurs. Zo groeien we gezond door.”

TMS voor TDS

Sinds kort werkt TDS Logistics met het TMS van FiLogic. Tim: “Toen ik net startte, maakte ik mijn orders en facturen nog in Word en Excel. Tot ik op een gegeven moment dacht; dat moet toch anders kunnen. Ik zocht naar een efficiëntere manier van werken en vond het TMS van Filogic. Nu maak ik een order aan terwijl er direct een bijbehorende factuur uit mijn printer rolt. Dat bespaart me een heleboel tijd.”

Klantgericht aan de slag!

Al vanaf het eerste contact had Tim een klik met de mensen van Filogic. Tim: “Hun persoonlijke en klantgerichte aanpak spraken mij direct aan. Wij denken op dezelfde manier en spreken dezelfde taal. Dat werkt lekker. Filogic luisterde goed naar mijn wensen en onderzocht of en hoe het TMS paste bij de functionaliteiten van TDS Logistics. Over het systeem zijn wij dik tevreden. Op dit moment verdiep ik me in de mogelijkheden rondom planning. Het TMS helpt mij efficiënt groeien. Wat wil je dan nog meer?”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.