De samenwerking tussen ROC Nijmegen en FiLogic is pril, maar al zeer succesvol! Samen zijn ze dit semester met een pilot gestart: acht studenten van de plannersopleiding gebruiken het TMS van FiLogic als onderdeel van het lesmateriaal. Zij leren tijdens hun opleiding welke activiteiten allemaal ondernomen moeten worden én hoe ze deze moeten afstemmen; in logistieke zin als ook in tijd. De studenten zijn enthousiast om met FiLogic te werken, omdat voor hen een reële werksituatie ontstaat én het een duidelijk te begrijpen systeem is. We spreken met Paul van der Pal (docent Logistiek, ROC Nijmegen) over de samenwerking met FiLogic.

Voordelen van TMS in de Cloud

“Ik kom zelf uit de transportwereld en ben als zijinstromer begonnen bij ROC Nijmegen. Omdat ik weet hoe belangrijk een goed plansysteem is, wilde ik onze studenten daar ook tijdens hun opleiding mee laten werken. Ze moeten er op school als ook thuis bij kunnen en daarom zocht ik een TMS in de Cloud. En natuurlijk ook vanwege de kosten; nu hoeven we niet te investeren in dure servers. Zo kwam ik als snel bij Jitske van FiLogic terecht,” vertelt Paul enthousiast.

Leuk én leerzaam

Omdat het TMS van FiLogic in de Cloud zit, is het gemakkelijk als lesmateriaal in te zetten. En door de vele instructievideo’s – die FiLogic dagelijks inzet voor haar gebruikers – kunnen de leerlingen zelfstandig met het systeem werken. Jitske Brink legt uit: “We hebben drie TMS administraties voor ze geopend, zo zijn het voor de studenten net kleine ondernemingen. Daarin werken ze in groepjes samen binnen ons TMS. Ze doorlopen nu de eerste stappen van het vullen van het TMS. Het is leuk én leerzaam om te zien hoe de professionals van de toekomst met ons systeem werken. Daar kunnen wij weer van leren. Ons TMS richten we namelijk graag zó in dat het 100% aansluit op de wensen van de eindgebruiker.”

Samenwerking met de studenten

De opleiding is een BBL-traject, wat betekent dat ze vier dagen werken en één dag naar school gaan. “Het TMS gaan we gedurende de hele opleiding gebruiken. We willen het maximale uit het systeem halen, door zoveel mogelijk te leren én analyseren. Wat mij ook over de streep heeft getrokken, zijn de instructiefilmpjes. Om het effect te testen heb ik onze studenten niets uitgelegd en dat heeft heel goed uitgepakt! Ze navigeerden naadloos door het TMS heen.

Als eerste hebben ze de stamgegevens van hun klanten, chauffeurs en alle bijbehorende data ingevoerd. Ook is Jitske langs geweest om kennis te maken met de studenten en ze heeft de tijd genomen om te luisteren naar alle reacties en feedback. Er zijn niet veel andere bedrijven die daar zoveel energie in steken zoals FiLogic dat doet! Want ze luisteren niet alleen, maar doen ook daadwerkelijk iets met de feedback van onze studenten om het TMS te blijven optimaliseren,” besluit Paul.

Ben jij benieuwd wat het TMS van FiLogic voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op of vraag direct een proefabonnement aan!