14 februari 2019 hield FiLogic de eerste roadmapsessie van 2019! Dit keer speciaal voor tank-, container, bulk en kiepertransport. Tijdens deze sessie presenteerden ze aan de acht deelnemers (van vier verschillende bedrijven) de eerste oplevering van het nieuwe planbord en bepaalden ze samen wat de volgende stappen worden om het TMS nóg functioneler te maken voor deze vormen van transport.

Functioneler TMS voor container- en tanktransport

Jitske Brink legt uit: “Zo’n sessie komt natuurlijk niet uit te lucht vallen, met de voorbereidingen waren wij al een tijd bezig. We hebben als één van de doelen voor 2019 gesteld dat het TMS functioneler wordt voor de container- en tanktransport. De basis hebben we in 2018 al neergezet en nu willen wij het planbord aanpakken. Deze bouwen wij daarom compleet opnieuw, omdat het zo’n specifieke tak van transport is.”

Deel één van de roadmapsessie

“Als eerste legden wij uit hoe we onze software ontwikkelen en lieten we de eerste versie van het planbord zien. Daarna was er veel ruimte voor feedback. Plenair keken we of we op de goede weg zitten.”

Deel twee van de roadmapsessie

“Na de eerste sessie hielden we een korte pauze, waarin we ook gezamenlijk een heerlijke maaltijd aten. Volledig verzorgd door Figee Café. Vervolgens gingen wij verder met de brainstormsessie en een samenvatting van de functionaliteit die we aan het planbord toevoegen. Na deze intensieve sessies was het tijd voor een borrel en was er de gelegenheid voor alle deelnemers om nader kennis te maken.”

Eén plandbord met realtime planning

In de huidige situatie zie je alles onder elkaar, in regels. Deze wordt niet vervangen, maar daar komt een timeline bij: je kunt over de gehele week zien wat de wagen aan het doen is. Want in deze vorm van transport gaat de wagen niet simpelweg van A naar B en weer terug, maar juist van A naar B naar C en ga zo maar verder. Wanneer je continu nieuwe opdrachten voor de chauffeur hebt, is het wel zo fijn om deze te visualiseren, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Conceptversie planbord: de voertuigenplanner

De eerste conceptversie – de voertuigenplanner – is uitvoerig besproken tijdens de roadmapsessie. En vanuit de open discussie en de ervaring van de planners bij FiLogic aan tafel is hele waardevolle feedback gekomen. “Daarmee kunnen we het planbord aanvullen. Naar verwachting hebben we deze feedback halverwege maart verwerkt en volgt een periode van meerdere realeases, waarin we gaan finetunen. Ook dát is op basis van de feedback van deze planners en onze andere gebruikers, aangezien het planbord voor alle FiLogic gebruikers beschikbaar wordt gesteld,” legt Jitske uit.

Wil jij hier meer over weten of ons TMS zelf proberen? Klik dan hier!