Jaks Trucking is een transportbedrijf uit Gramsbergen. Samen met haar man heeft Manita Spijkers het bedrijf in 2006 opgericht. Doordat ze vlak tegen de grens van Duitsland aan hun vestiging hebben, kunnen ze gemakkelijk transporten van en naar de haven van Skandinaviankai Travemunde en Seelandkai Lubeck in Duitsland verzorgen. Zónder dat chauffeurs daarvoor eerst heel Nederland voor door moeten.

“Heeft een chauffeur de hele nacht gereden, door bijvoorbeeld het af en- aankoppelen van een trailer op de Skandinaviankai Travemunde en Seelandkai Lubeck Duitsland, dan neemt een collega chauffeur de wagen over en gaat hij lossen in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland. Zo kan de chauffeur van de eerste rit zijn rust pakken. Voor ons werkt dat – mede dankzij onze centrale locatie – heel efficiënt,” vertelt Manita.

Het behalen van hoog rendement

Ze rijden met twaalf auto’s en hebben allemaal verschillende trucks, die ze inzetten afhankelijk van de lading. Dat is met name koel/vriestransport. “We vervoeren bloemen, planten, fruit, groenten, diepvries friet of maaltijden, vlees, kaas, echt van alles. Als de trailers weer geladen zijn in Nederland of België, rijden ze weer naar de Skandinaviankai Travemunde of Seelandkai in Lubeck. Daar koppelen ze een nieuwe trailer aan van één hun Finse klanten en lossen ze deze in de Benelux. Zo is de cirkel weer rond. Doordat we in het Oosten zitten, is het ook een praktische route voor onze chauffeurs. We rijden heel veel kilometers waar we goed rendement uit halen. In de loop der jaren is dat niet veranderd. Wel zijn we nauwkeuriger gaan werken en proberen we de service naar onze klanten toe zo hoog mogelijk te houden.”

Ondernemen is altíjd uitdagend

De dag van Manita ziet er iedere dag weer anders uit. “Ik begin mijn dag vaak met het lezen van de e-mail, controleer de planning, administratie of facturen en rij soms een vrachtwagen weg.” Eigenlijk doet ze van alles wat binnen Jaks Trucking. “We hebben samen een mooi clubje aan medewerkers en klanten bij elkaar, en werken heel goed samen. Het mooie aan ondernemen is dat het altijd een uitdaging blijft. Zo ben ik ook heel trots op wat we in de afgelopen jaren allemaal bereikt hebben en dat het zo goed loopt,” vertelt Manita trots.

Kwaliteit staat voorop

Quality costs money but it pays for itself. Daarmee bedoelt Manita dat ze misschien niet de goedkoopste zijn, maar wel altijd de hoogste kwaliteit leveren. “En dat betaalt zich altijd terug. Zo hebben we bijvoorbeeld nooit schades aan onze ladingen. Onze service is snel en netjes naar de klanten toe en dat krijgen we ook als positieve feedback terug. Dat is leuk om te horen!”

Samen vooruit

Inmiddels werkt Jaks Trucking een half jaar met het Transport Management Systeem van FiLogic. Voorheen hielden zij alles in Excel en een apart boekhoudprogramma bij. “We blijven groeien en op een gegeven moment waren deze systemen niet meer toereikend voor ons. We konden niet snel handelen en gingen op zoek naar een passend systeem. Als snel kwamen we via een collega bij het TMS van FiLogic uit, want grote systemen met complete boardcomputers passen niet bij onze onderneming. Op dit moment gebruiken we maar een klein deel van wat het TMS allemaal te bieden heeft, voornamelijk voor onze facturering. En daardoor hebben we nu veel meer controle over onze facturering. Samen met FiLogic zijn we nog bezig om te kijken welke feature we kunnen toevoegen, zodat we het maximale uit het TMS kunnen halen. Heel fijn!”

Ben je benieuwd wat een transport management systeem in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.