LogistiekProfs schreef een raak artikel getiteld ‘Digitalisering is een bedreiging voor kleine transportbedrijven’. Het gaat over de kloof tussen kleine en grote logistieke dienstverleners. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft (54 procent) van de bedrijven met maximaal tien werknemers tot nu toe nog geen digitaliseringsprojecten hebben uitgevoerd. Veel van deze kleinere bedrijven zien ook geen reden om hun processen te digitaliseren en dát is een gemiste kans.

Transport management systeem (TMS) voor het MKB

Vaak gehoorde redenen zijn flinke investeringen, hoge kosten en mislukte projecten. Maar hoe langer men wacht, hoe groter de kloof wordt. En deze terughoudendheid is vaak ook onterecht! Want tegenwoordig zijn er genoeg passende transport management systemen (TMS) te vinden die bovenstaande bezwaren teniet doen.

Van planning in Excel naar digitaliseren met een TMS

Hou je alles nog bij op papier of in Excel? Wees je er dan van bewust dat deze systemen niet bepaald zaligmakend zijn. Waarom? Een planning op de computer of in de papieren agenda is een losstaand iets. Je kunt niet met meerdere mensen tegelijk in hetzelfde scherm werken en het is niet te koppelen aan andere systemen, zoals boordcomputers, boekhoudpakketten, diverse platformen, orderentry of een klantportaal. Terwijl klanten wél steeds meer inzicht willen in de status van het transport.

Groeien door digitalisering, zónder grote investeringen

Wanneer je ‘nee’ moet verkopen (omdat je bijvoorbeeld geen track & trace aan kunt bieden vanuit Excel), word je beperkt in jouw groei. En dat is onnodig! Er zijn wel degelijk verschillende transport management systemen op de markt die de juiste schakel tussen jouw transportonderneming en de klant vormen. Zónder torenhoge kosten, grote investeringen vooraf of ingewikkelde software. Vaak gaat het dan om een TMS in de Cloud, waarmee je na één simpele registratie direct aan de slag gaat.

Proefmaand TMS

Of dat ook kan voor jouw transportonderneming? Ja! Ben je benieuwd hoe dat werkt? Wat de voordelen zijn? Welke efficiëntieslag je maakt als opdrachten automatisch binnenkomen, aansluiten op alle platformen, je informatie gemakkelijk deelt én uitwisselt? Start dan direct met een proefabonnement. Wij helpen je graag vooruit!