Gebr. Opstal Transporten is 2016 opgericht. Eén van de broers die het bedrijf oprichtten heet John, voormalig chauffeur en planner voor diverse andere transportbedrijven.
“Het begon allemaal met een uitspraak van mijn broer, hij riep het niet meer naar zijn zin te hebben bij zijn toenmalige baan als chauffeur. Mijn eerste reactie was: ‘Ik koop wel een auto, dan kan jij daar mee rijden.’ En zo geschiedde. Onze jongere broer had hier ook wel oren naar en zo zijn we met 2 vrachtwagens begonnen.”

Groei van 600% in 2 jaar tijd!

Inmiddels is de zesde vrachtwagen onderweg. “Een groei van 600%”, zegt John gekscherend. “We zijn begonnen met charter transport en reden voornamelijk voor andere transportbedrijven. Inmiddels zijn daar vele diensten bijgekomen, zoals geconditioneerd transport, container transport, warehousing en onze ‘Rungis Road Express’. Daarmee rijden we dagelijks van én naar de markt in Parijs. Geconditioneerd transport met onder andere groente, fruit, bloemen en planten.”

Klant als meerwaarde

Het is de droom van gebroeders Opstal om Rungis Road Express nog verder uit te breiden. Ze hopen dat hun klanten waarderen wat ze allemaal voor ze doen en zien dat ook als hun grote kracht. “Wij onderscheiden ons in het klantcontact. De klant heeft bij ons echt een meerwaarde en wij laten ze altijd merken dat ze bij ons iets waard zijn. Het is immers niet vanzelfsprekend dat iemand bij jou klant is.”

Iedere dag passie

Dagelijks is John druk binnen de directie en met de planning, het leukste aan zijn werk. Het is hollen of stilstaan, maar dat maakt zijn werk juist zo uitdagend. “Altijd enerverend. Het is niet alleen maar goederen van A naar B transporteren, maar juist ook oplossingen zoeken voor de klant. Meedenken. Als ondernemers hebben we eigenlijk geen limieten. Het mooie aan ons vak is dat we kunnen doen waar wíj goed aan denken te doen. Daarmee volgen we onze passie. Ons doel is dat we een solide basis vormen voor iedereen om ons heen. Ik ben er trots op dat we met zijn allen – dus ook de chauffeurs – in zo’n korte tijd zo’n mooie onderneming hebben neergezet!”

Samen vooruit

FiLogic is voor Gebr. Opstal Transporten een partij die luistert naar wat belangrijk voor ze is. Ze leveren geen standaard TMS en dát is precies waar ze naar zochten. “Toen wij begonnen met onze onderneming werkten we nog in Excel. Al gauw werd duidelijk dat we hard groeiden en met het oog op de toekomst, gingen we op zoek naar een passend TMS. Met FiLogic hebben we altijd goed contact en de lijnen zijn kort, dat maakt het makkelijk om een TMS te krijgen waar we makkelijk mee werken én dat aansluit bij onze wensen. Als wij vinden dat iets op een andere manier fijner of beter werkt voor ons, dan wordt daar ook echt naar gekeken en wat aan gedaan. We kunnen niet meer zonder!”

Wil je meer weten over onze samenwerking of wat een TMS voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis proefaccount aan!