FCE Transport uit Harderwijk bestaat sinds januari 2018. Toen namen Leon Rodenburg en Michel ten Hove het forwarding gedeelte van Ploeger over en hebben het in sneltreinvaart operationeel gekregen. We spreken met Jasper Fix van FCE Transport over het nog jonge bedrijf: “We zagen een gat in de markt en zijn daar met zijn allen enthousiast voor gegaan! Nu hebben we één loods in Slowakije en één in Harderwijk, 16 trekkende eenheden en meerdere bakwagens voor kleinere zendingen. We opereren in Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Duitsland. Eigenlijk heel Oost-Europa. Door de ruime expertise van Leon en Michiel, die al jaren in het vak zitten, hebben we een breed netwerk. Zo kunnen we overal met gemak leveren en laden, en verzorgen we import én export. Dat doen we met veel enthousiasme!”

Transport zonder zorgen

De basis stond al en dat is nu enorm uitgebreid. Jasper: “Klanten die niet altijd met een hele grote partij willen werken, komen al gauw bij ons terecht. Wij bieden ze een ‘hands-on’ aanpak en doen wat we beloven. We regelen het transport van A naar B, of dat nou gepland of met spoed moet. Vandaag laden en morgen leveren in Hongarije? Geen probleem! Daar maken wij ons hard voor.”

Gas er op

Groepage is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden, in Nederland én het buitenland. Jasper: “We ‘crossdocken’ eigenlijk en dat maakt iedere dag anders. Er is altijd een uitdaging. Een groot gedeelte van onze dag zijn wij bezig met de zogeheten ‘spoedjes’. Het leukste aan ons vak is dat wij complete oplossingen zoeken voor de klant. Dat doen wij met zijn allen en naast dat wij de ‘gas er op’ mentaliteit hebben, is er ook altijd tijd voor een lolletje.”

Passie voor het vak

“We vullen elkaar aan. Het is vaak zwaar werk, maar we hebben wel alle neuzen dezelfde kant op staan. We willen vooruit en doen dat samen. Transport is een bijzonder vak, de passie voor deze branche stroomt door onze aderen.”

Samen vooruit

Iedere uitdaging is leerzaam. “Het is best bijzonder om te zien hoe we FCE Transport in zo’n korte tijd zo op de kaart hebben gezet. En daar stopt het niet. We zijn altijd bezig om het plaatje compleet te krijgen voor onze klanten, om samen tot een goede oplossing te komen. Van iedere uitdaging leren we weer iets bij, waardoor we blijven groeien. Samen met onze klanten en partners, zoals FiLogic. Zij denken vanaf het begin met ons mee. Niet alleen hoe we het Transport Management Systeem het beste kunnen inzetten, maar juist ook met onze ondernemingsdoelstellingen. Zo gaan we samen vooruit!”

Wil je meer weten over onze samenwerking of wat een TMS voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis proefaccount aan!