Scrum is de filosofie van ‘see-feel-change’. Oftewel leren door doen. Een filosofie die Marinus Brink toepast voor de ontwikkeling van het FiLogic Transport Management Systeem, daar schreef hij al eerder een blog over. Deze manier van denken is toepasbaar voor allerlei soorten projecten. “Ik vind deze filosofie zo belangrijk – en leuk! – dat ik ook graag anderen enthousiasmeer. Bijvoorbeeld door het geven van een masterclass aan jongprofessionals, in dit geval de netwerk-, media- en ICT-beheerders van onze toekomst.”

Interactieve en inspirerende sessie

Marinus vertelt tijdens de Masterclass Scrum meer over de filosofie zelf, maar laat de studenten ook zien hoe ze het toepassen in hun dagelijkse werk. “Jongeren leren heel veel theorie, maar ik vind het belangrijker om te vertellen hoe je daarmee omgaat. Dat is de vraag die ik behandel. Ik probeer ze echt aan het werk te zetten en mee te nemen in mijn verhaal. Daarom is de masterclass scrum ook behoorlijk interactief. Natuurlijk vertel ik ook wat over mijzelf en het TMS van FiLogic, maar ik wil vooral horen wie zíj zijn en wat ze willen doen.”

Agile Scrum voor betere samenwerking

“Ik vind het belangrijk om tijdens deze masterclass de vertaling te maken naar praktijkvoorbeelden. Deze filosofie komt uit de software-wereld, maar is natuurlijk toepasbaar in vele andere vakgebieden. Na mijn introductie pak ik er een whiteboard bij en werk ik het samen met de studenten uit. We duiken in de verschillende rollen en hoe je dat combineert. Agile scrum gaat namelijk veel meer over samenwerken, je neemt echt elkaars werk over. Daarbij staan product en klant altijd centraal,” legt Marinus uit.

Enthousiasme voor het vak overbrengen

Marinus vindt het belangrijk om zijn verhaal te doen, omdat het vakgebied zo dynamisch is. “Ik wil de studenten graag enthousiasmeren. Ze stimuleren om dingen zelf uit te zoeken. Vaak zie je dat een manager, architect of wie dan ook wordt erbij geroepen. Je maakt juist het onderscheid door zelf in het vraagstuk te duiken, jouw analyse te doen en de oplossing te vinden. Want negen van de tien keer lukt dat wel. En heb je een mooi idee, bedenk dan ook wat de eindgebruiker daaraan heeft. Deze vertaling is namelijk essentieel en wordt vaak overgeslagen.”

Samen vooruit

Wil je meer weten over deze masterclass? Of ben je benieuwd hoe wij scrum voor het TMS van FiLogic toepassen en zo altijd in ontwikkeling blijven, sámen met onze eindgebruikers? Neem dan hier contact met ons op! Marinus vertelt je graag meer!