Expeditie Jaspers, een (h)echt familiebedrijf en allround expediteur in IJmuiden en omgeving, is sterk in palletvervoer en het transport van stukgoederen. Hun vrachtwagens rijden veel in de provincies Noord- en Zuid-Holland, maar komen ook in de rest van Nederland én over de grens. Wat ze onderscheidt? “Waar een ander stopt, gaan wij door. Alles om snel te schakelen voor de klant. Met ons wagenpark kan dat ook, altijd met korte lijnen. Wel zo prettig voor de klant.”

Een (h)echt familiebedrijf

Samen met zoons Niels en Raymon, vormen Arjo en Marion Splinter de drijvende kracht achter het veelzijdige transportbedrijf. Arjo is verantwoordelijk voor de planning, Marion voor de administratie. Raymon en Niels zitten vaak op de weg, maar ook Raymon houdt zich bezig met de planning en Niels (opgeleid tot vrachtwagenmonteur) houdt naast het rijden zelf het wagenpark in topconditie.

Past het niet? Wél bij Expeditie Jaspers!

Expeditie Jaspers bestaat dit jaar 90 jaar. Arjo en Marion hebben het bedrijf in 2001 overgenomen. Vroeger moest Arjo verplicht van zijn vader een rijbewijs halen en zo belande hij op de vrachtwagen. Arjo: “Autorijden heb ik altijd al leuk gevonden en nu heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Toen wij het overnamen, hadden we vijf auto’s. Nu rijden we met 18 wagens (trekkers met opleggers en bakwagens) en heb ik 25 man in dienst. Daar ben ik best trots op! We leveren veel maatwerk, heel specifiek wat de klant vraagt. En dat is ook onze kracht. Wat niet in de ‘bulk’ mee kan, dat verzorgen wij.”

Passie voor ondernemen

Het hebben van een ‘drive’ is belangrijk voor Arjo. “Dát is voor mij ondernemen. De reden waarom ik iedere dag fluitend naar mijn werk ga. De passie voor het vak. En natuurlijk omdat ik personeel in dienst heb, want dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daar neem ik ook de tijd voor, zorgen dat iedereen hier op zijn plek zit. Misschien dat ik daardoor een vracht minder wegzet, maar wel met als resultaat dat wij als onderneming heel gezond zijn. Het ondernemerschap geeft mij veel vrijheid. Ik mag zaken zelf regelen en kom met veel mensen in contact. Door die interactie krijg je weer nieuwe ideeën en inspiratie.”

Continue afwisseling

Aan mooie klanten heeft Expeditie Jaspers geen gebrek. Ze bedienen zo’n 250 ondernemingen. “We merken dat het overal weer drukker wordt, maar dat men niet snel aan goed personeel komt. Dat betekent een tekort aan bijvoorbeeld eigen chauffeurs en wij vangen dat gat op.” Iedere auto heeft bij Expeditie Jaspers één vaste chauffeur. Daardoor weten klanten altijd waar ze aan toe zijn. “We doen wat we zeggen en daar staan we ook voor. Heeft de klant een vraag? Dan krijgt hij direct antwoord. En onze (deel)trajecten richten we zo efficiënt mogelijk in. Alles om snel te schakelen voor onze klanten. Waar een ander stopt, gaan wij door. En die afwisseling maakt mijn werk zo leuk. Als je denkt alles gehad te hebben, komt er weer een ‘bijzonder’ verzoek binnen. Met ons wagenpark schakelen we snel, altijd met korte lijnen. Wel zo prettig voor de klant.”

Samen vooruit

Expeditie Jaspers kwam door de groei van het bedrijf op het punt dat ze wel móesten automatiseren. Ze werkten al wel met een programma, maar dat voldeed niet meer aan de eisen. “Eerst hadden we het idee ons systeem te laten bijspijkeren, maar dat lukte niet. Zodoende gingen we op zoek naar een andere partner. Wij werken veel met maatwerk, verschillende lengtes, etc. Dat moet ook in een Transport Management Systeem passen. En het moet gebruiksvriendelijk zijn.

Al snel kwamen we bij FiLogic terecht en sinds januari 2018 zijn we volledig over naar het TMS, inclusief onze boekhouding. Op de lange termijn gaat ook onze planning naar het TMS, dat is nog een punt waar we samen aan werken. Het kost nu eenmaal tijd om iets helemaal naar je eigen hand te zetten en dat is ook helemaal niet erg. Ik vind onze samenwerking heel fijn. Er is veel ruimte voor input en feedback en zij hebben ons heel goed begeleid tijdens de overgang van ons oude systeem naar het TMS van FiLogic. Mooi om te zien hoe we samen vooruit gaan.”

Wil je meer weten over onze samenwerking of wat een TMS voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis proefaccount aan!