“Wat in 1937 startte als een klein familiebedrijf, groeide uit tot een professioneel transportbedrijf in groente, fruit, bloemen en planten. Binnenkort zelfs met een eigen goederenhub in regio Leiden”, vertelt Bernard Duivenvoorde, eigenaar van Duivenvoorde Transport. We spraken hem over ruim 80 jaar Duivenvoorde, ondernemen en groeien.

Met paard en wagen

In 1937 startte Duivenvoorde Transport als klein familiebedrijf. Het begon met het vervoeren van melk, afkomstig van de boeren naar de fabriek, vertelt Bernard: “Mijn opa vervoerde de melk nog met paard en wagen. Zo ging dat in die tijd. Naarmate de transportwereld zich ontwikkelde, veranderde het bedrijf mee. In een kleine vrachtwagen bracht mijn vader de melk naar de fabriek. Tot mijn achttiende verjaardag deed hij dat met één auto. Inmiddels sta ik zelf aan het roer van dit familiebedrijf en rijden er wel veertig vrachtwagens rond. Een familieprestatie om trots op te zijn.”

Van slaapkamer naar industrieterrein

In de loop der jaren verschoof het transport van melk naar groente en fruit én het bevoorraden van supermarkten, zegt Bernard: “Na een lange periode in Voorschoten gevestigd te zijn, verhuisden we in 2010 naar Zoeterwoude. Daarmee maakten wij ook de stap van een kantoor in een slaapkamer naar een kantoor op een groot industrieterrein. Midden in het groene hart zijn wij goed bereikbaar vanuit de grote steden en klaar voor de toekomst.”

Familiebedrijf in hart en nieren

Bernard: “Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, doen wij ons stinkende best om met zeventig medewerkers de klant tevreden te houden. Want de klant, die staat centraal, op de voet gevolgd door de medewerker. Hem zie ik als onderdeel van het eigen vermogen. Dat maakt Duivenvoorde Transport denk ik ook anders dan de concurrent. Binnen dit familiebedrijf staat de mens centraal. Hier doen wij het écht samen, van generatie, op generatie.”

10x een TMS-leverancier

In de afgelopen jaren maakte Duivenvoorde Transport een flinke groei en professionaliseringsslag mee, vertelt Bernard: “Van een Excel-omgeving met allerlei losse bestandjes stapten we over naar een slim TMS-systeem. We besloten om ons gehele bedrijfsproces te automatiseren. Van planning tot personeelsadministratie. In onze zoektocht naar een geschikte TMS-leverancier spraken we met wel tien verschillende partijen. Als allerlaatste was daar ook FiLogic. Gevoelsmatig was dit de perfecte match. En dat gevoel, dat bleek te kloppen.”

Service met aandacht

Bernard: “Voorheen bestond onze administratie voornamelijk uit handmatig werken en de dingen achteraf doen. Die werkwijze maakte plaats voor het realtime TMS-systeem van FiLogic. Dit biedt ons continu inzicht in dat wat er gebeurt. Het helpt ons sturing geven. Daarbij staan de mensen van FiLogic altijd voor ons klaar. Zij weten wat er in de markt speelt, schakelen snel en bieden service met aandacht, professioneel én persoonlijk.”

Goederen HUB voor Leiden

Onlangs startte Duivenvoorde Transport een regionale goederenhub (Logi Connekt) in regio Leiden. Grote vrachtwagens lossen bij de goederenhub en elektrische trucks brengen de goederen naar de stad. Zo komt er minder uitstoot in Leiden terecht, vertelt Bernhard: “Qua planning vormt de hub een uitdaging. Efficientie maakt echt het verschil. Met de hulp van Filogic zijn wij er klaar voor!”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.