stock_aerial_shot_of_truck_driving_in_dutch_landscape.jpeg

Time Trans

CASE

TimeTrans: dé specialist in het vervoer van bloemen en planten naar Frankrijk

Gevuld met bloemen en planten rijden de vrachtauto’s van TimeTrans dagelijks naar en vanuit Frankrijk. In de loop der jaren bouwde deze organisatie een uitstekende reputatie op. Veel relaties zijn al ‘klant van het eerste uur’. Volgens eigenaresse Christa de Jong heeft dat alles te maken met het bieden van een hoge kwaliteit en een snelle service.

In 2003 startte Christa samen met Edwin Elzinga de transportonderneming TimeTrans B.V. Het duo had toen al een jarenlange achtergrond in de bloemen- en plantenwereld én een ruime transportervaring, vertelt Christa: “Edwin en ik werkten bij een exportbedrijf in planten. Ik verzorgde de administratie en Edwin de planning. Na een verkoop van dat bedrijf, besloten wij de transportafdeling over te nemen. We namen de klanten van onze oude werkgever met ons mee en startten onze eigen organisatie: TimeTrans.”

Klant van het eerste uur

Christa en Edwin startten klein. Met een team bestaande uit twee eigen vrachtauto’s en een paar vaste charters, realiseerden zij geconditioneerd vervoer naar een kleine vaste klantenkring in Frankrijk. Christa: “Onze klanten groeiden en wij groeiden met hen mee. Natuurlijk kreeg TimeTrans er ook nieuwe klanten bij, maar de oorspronkelijke klantenkring, die bleef. Vandaag de dag werken wij nog steeds samen met veel klanten van het allereerste uur!”

Extra service

Naast het geconditioneerd vervoer van bloemen en planten kunnen klanten ook een beroep op TimeTrans doen voor het vervoer van stukgoed en vriestransport. Christa: “Met een jong en modern wagenpark, bestaande uit trekkers met opleggers die allemaal voorzien zijn van koelmotoren en laadkleppen, behoort vriestransport ook tot de mogelijkheden.”

Kwaliteit en zorg

TimeTrans is tot op de dag van vandaag een hecht bedrijf dat, ook na het overlijden van Edwin, de werkzaamheden voortzet volgens zijn visie. Volgens Christa dankt TimeTrans de trouwe klantenkring aan die visie: “Toen Edwin in 2011 overleed, ben ik verder gegaan met John Bakker als compagnon. Net zoals Edwin, staat ook hij voor snelheid, oog voor kwaliteit en zorg voor de klant. Dat wat wij zeggen, maken wij ook waar. En daar zijn we behoorlijk goed in. Dat komt natuurlijk ook omdat we maar een gedeelte van Frankrijk bedienen; de Rhône-Alpes. Je zou dus kunnen zeggen dat ‘focus’ onze sleutel tot succes is.”

Samen innoveren

In 2010 ontmoette Christa Marinus Brink van Filogic: “Wij werkten al sinds 2004 met een programma van Filogic, wat ons destijds goed beviel. Dat programma stond bij ons alleen nog op een oude server. Dat moest overgezet worden naar een nieuwe server. Ik nam contact op met Marinus en vroeg hem of hij nog wat met Filogic deed. Toevallig was hij net op dat moment Filogic verder aan het uitbouwen. We sloegen de handen ineen en Marinus hielp TimeTrans innoveren.”

Bevlogen

Christa: “Filogic ontwikkelt zich voortdurend en dat maakt het voor ons een fijne partij om mee samen te werken. Als wij ontwikkelen, ontwikkelt het systeem van Filogic met ons mee. Inmiddels werken we in de Cloud en zijn we druk met een pilot voor het TMS. De experts van Filogic ondersteunen ons daarin. Marinus en Jitske zijn zo bevlogen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk!”

Gratis ons TMS gebruiken?

Dit gaat je tijd en geld besparen

  • Binnen een paar minuten direct aan de slag

  • Twee weken lang gratis Premium features

  • Na twee weken blijft het OpenTMS gratis te gebruiken

  • Je zit nergens aan vast

Ja, graag

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever