“Cargo-Flex loopt als een trein. Dit bedrijf startte ik eigenlijk op ter ondersteuning van Logi-Flex, nou dat liep even anders”, zegt Harry Koopmans, algemeen directeur van Cargo-Flex. We spraken Harry over ondernemen, onverwachtse wendingen en out of the box- denken.

Onverwachtse wending

Cargo-Flex komt voort uit het bedrijf Logi-Flex, vertelt Koopmans: “In 2013 verenigde een pool van eigen rijders zich in één organisatie: Logi-Flex. Zo’n zes jaar later ontstond er vanuit die organisatie nog een bedrijf: Cargo-Flex. Toen nog vanuit de gedachte om slechts de ‘losse gaten’ op te vullen. Dus niet als opzichzelfstaande organisatie, maar puur ter ondersteuning van Logi-Flex. Dat liep echter anders. Vandaag de dag presteert Cargo-Flex ontzettend goed. Er rijden nu zelfs auto’s van Logi-Flex in Cargo-Flex. Een omgekeerde wereld dus.’

Korte lijnen

Koopmans richtte Cargo-Flex op als een bevrachtingsbedrijf. Het bevracht auto’s en bezorgt de eigen rijders van Logi-Flex, die kampen met een lege plek of ruimte over hebben, extra bevrachting. Een formule voor succes, zegt Koopmans: “Bij Cargo-Flex werken wij met hele korte lijntjes en veel persoonlijk contact. Dat is mogelijk omdat de eigen rijders vanuit Logi-Flex reeds beschikken over trouwe klanten, zoals transportbedrijven. En die klanten nemen zij weer mee naar Cargo-Flex.”

Weinig overhead

Koopmans: “Een tijdje terug wees mijn leverancier van boardcomputers mij op het transport management systeem van Filogic. Dit TMS biedt mij een efficiëntieslag waar ik ongelofelijk blij mee ben. Ik ben dan ook druk bezig om het systeem van Filogic tot het hart van mijn bedrijf te maken. Aan dit systeem hang ik nu mijn gehele organisatie op. Van boekhoudpakket en facturaties tot aan een planning en allerlei nuttige data.”

Out of the box

Koopmans omschrijft Filogic als flexibel en meedenkend: “Wil ik iets, bedenk ik iets of zit ik met een vraag of probleem, dan staan de mensen van Filogic meteen voor mij paraat. Dat werken met korte lijntjes en heldere antwoorden vind ik enorm prettig. Daarbij vind ik het TMS van Filogic geweldig. Het biedt mij een groot voordeel dat veel ondernemers hier al enige tijd mee werken. Mijn problemen zijn vaak ook hun problemen. Kortom; we hoeven het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Veel verschillende ondernemers, binnen maar ook buiten mijn branche, geven hun input aan het TMS. Daardoor profiteer ik van hun kennis en kunde. Dit helpt mij meer out of the box te denken. Dat is toch fantastisch?”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.