Vader en dochter Erick en Natasja van der Spek runnen Nederick én Blue Hub: twee bedrijven die gaan voor service met een hoofdletter S. Natasja: “Wij nemen ondernemers graag zo veel mogelijk zorgen uit handen. Daarom verzorgen we niet alleen veilig en vakkundig vervoer van meubels,maar bieden we ook tijdelijke opslag, maken we afspraken met klanten én komen we met Blue Hub: een hub die Haarlem, en binnenkort nog veel meer steden in Nederland, leefbaarder en duurzamer maakt.”

Ondernemersdroom

Bijna drie jaar geleden ontstond Nederick vanuit een toevallige samenloop van omstandigheden, vertelt Natasja: “Mijn vader Erick werkte bij de bank en runde in het weekend een partyverhuurbedrijf. Een goede buur, en eigenaar van Home Stock Haarlem, leende zo af en toe de bus van mijn vader om meubels te vervoeren. Toen Home Stock groter werd, had de eigenaar voor dit vervoer geen tijd meer. Hij vroeg mijn vader of hij dat niet zag zitten. Erick wilde al een tijdje weg bij de bank. Ook droomde hij ervan om volledig voor zichzelf te werken. Dat werd de start van Nederick: hét Haarlemse bedrijf voor meubeltransport.”

Service met een hoofdletter S

Inmiddels transporteert Nederick meubels in heel Nederland. Natasja: “We bevoorraden winkels en brengen de meubels van onze opdrachtgevers naar hun klanten. Daarin gaan wij voor service met een hoofdletter S. Stel je voor: een klant kocht een bank bij Home Stock. Helaas zat er op die bank een behoorlijke vertraging. In zo’n geval proberen wij de klacht te verzachten. Dat doen we met een snelle en flexibele service. We bellen de klant op, plannen het liefst diezelfde week nog een bezorgafspraak in, bellen hem een half uurtje voor aankomst na, plaatsen het meubelstuk op de gewenste plek en nemen al het afval weer mee retour.”

Duurzaam en leefbaar

Sinds kort runnen Natasja en Erick ook een tweede bedrijf: Blue Hub. Natasja: “Té vaak zag ik vrachtwagens voor slechts één pakketje Haarlem in rijden. Dat kost natuurlijk enorm veel tijd en geld en zorgt ook nog eens voor heel veel CO2-uitstoot. Ik dacht toen: dat kan slimmer. Wat nu als we alle pakketjes bundelen en in één keer naar de stad toe brengen? En wat nu als we op de terugweg al het retourafval weer in één keer meenemen én kunnen leveren aan een partij die dit afval nieuw leven inblaast? Dat zorgt ongetwijfeld voor een duurzamere en leefbaardere stad. Zo gezegd, zo gedaan. Blue Hub is inmiddels up & running.”

Gebruiksvriendelijk TMS

Toen Erick Nederick opstartte, verrichtte hij alle administratieve handelingen nog handmatig. Maar, daar bracht het transport management systeem van Filogic gelukkig verandering in, zegt Natasja: “Toen ons bedrijf groeide, verlangden we naar meer overzicht, inzicht en efficiëntie. Het TMS van Filogic biedt ons dat. Dit systeem is ontzettend gebruiksvriendelijk, iedereen kan ermee werken. Daarnaast bespaart het ons heel veel tijd. Met één druk op de knop verkrijg ik inzicht in een levering en gaat de juiste factuur naar de boekhouding. Dat is prettig werken. Zeker nu Blue Hub klaar is om Nederland te veroveren!”

Ben je benieuwd naar wat een transport management systeem (TMS) in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan hier jouw gratis proefaccount aan of neem contact met ons op.