Claessen Transport is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in tanktransport over de weg. Zij bieden innovatieve, kwalitatieve oplossingen in tanktransport binnen Europa en verwerken circa 100 vrachten per week. Het bedrijf staat met meer dan 60 jaar ervaring stevig op de kaart als expert in de tanktransport en sinds 2018 waait een frisse wind door het bedrijf; Lex Claessen heeft de transportactiviteiten van H.O. & Transport Hein Claessen van zijn vader overgenomen onder de naam Claessen Transport B.V.

We spreken met Manon Smedts van Claessen Transport over een de nieuwe generatie ondernemers, een frisse wind door het bedrijf én hoe ze zich met een TMS in de Cloud klaar maken voor de toekomst.

Nieuwe generatie ondernemers

Manon Smedts vertelt enthousiast: “Samen zijn we écht aan het ondernemen. We denken in oplossingen en kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Maar ook innovatie, want het is belangrijk om te blijven innoveren in deze tijd. Een digitale vertaalslag maken was dan ook een logische vervolgstap om je te kunnen blijven focussen op het primaire proces: transport.”

Een frisse wind

Innovatie resulteert in een nieuwe bedrijfsnaam, een nieuw logo, maar ook nieuwe systemen. “Wij zijn een flexibele en betrouwbare partner die haar afspraken nakomt, daadkrachtig handelt én investeert in een duurzame klantrelatie. Daarbij staan een persoonlijke benadering en het bieden van innovatieve oplossingen centraal.”

Focus op ondernemen

Door de ruime ervaring en expertise kennen ze alle ins en outs van tanktransport. “We vervoeren ook levensmiddelen en diervoederproducten en daar zijn speciale certificeringen voor nodig. Alle ladingen moeten correct geregistreerd worden. Vroeger deden ze alles met pen en papier, maar dat werd met 100 vrachten per week onoverzichtelijk. Je wil je richten op het primaire proces en niet continu bezig zijn met het papierwerk.”

Met een TMS in de Cloud is Claessen Transport klaar voor de toekomst

“Zo stonden we voor de keuze: welk transportmanagementsysteem past bij ons? Voor ons was de bepalende factor een TMS in de Cloud, zodat we geen grote investering in hard- en software hoefden te doen. Een tweede belangrijke voorwaarde was dat wij het TMS helemaal naar onze eigen hand konden zetten, zodat het voor óns efficiënt werkt. Stap voor stap brengen we onze processen naar de Cloud: van order tot factuur. We gaan van administratieve rompslomp naar digitale controle. Een enorme efficiëntieslag voor ons bedrijf. Zo kunnen wij ons focussen op het ondernemen!”

Samen vooruit

Bij de overgang van H.O. & Transport Hein Claessen naar Claessen Transport stond digitalisering centraal. “Een TMS in de Cloud biedt ons zoveel mogelijkheden! Het fijne aan dit systeem is dat we de gebruiksvriendelijke lay-out helemaal naar eigen hand kunnen zetten. Iedereen werkt in zijn eigen omgeving van FiLogic. Het maakt niet uit waar vandaan we werken, de informatie is altijd up-to-date. Zo kunnen wij ons concentreren op waar we goed in zijn: innovatieve, kwalitatieve oplossingen in tanktransport bieden. Net als FiLogic denken we in oplossingen en vinden we innovatie erg belangrijk. Zij denken met ons mee, en wij met hen: zo gaan we samen vooruit!”

Ben jij ook op zoek naar een TMS in de Cloud? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis proefaccount aan!