ANEWHERE vervoert handelsgoederen. Snel en betrouwbaar, naar de juiste bestemming. Het maakt niet uit of dat over land, zee of door de lucht moet; ANEWHERE regelt het meest effectieve en voordelige transport. Wereldwijd. Mike van Mierlo en Sven Nijenhuis zijn deze onderneming in april 2017 gestart en sinds dag één groeien ze hard. We spreken met Sven over zijn passie: zelf ondernemen: “Het enige wat de klant hoeft te doen, is aangeven waar en wanneer wij de goederen op mogen halen én waar het naartoe moet. Vervolgens doen wij de rest en daar zijn wij goed in!”

Op elke logistieke een vraag passend antwoord

Voorheen werkten Mike en Sven samen bij een grote logistiek dienstverlener. Sven: “Wij zagen daar kansen. Hoe dingen anders konden; makkelijker, beter, sneller en efficiënter. Helaas werd met onze ideeën weinig gedaan en toen zijn we voor onszelf begonnen. We geloofden in onze visie en wilden zelf ervaren of het echt zo gemakkelijk was als wij dachten. We schreven ons in bij de KvK en dachten dat het nog wel even zou duren voordat we onze eerste opdracht zouden krijgen… Alles moesten we nog regelen; van zakelijke bankrekening tot aan het TMS. Maar op dag drie kregen we onze eerste aanvraag al en toen is de bal snel gaan rollen!”

Het grootste compliment

Mike en Sven weten waar ze het over hebben. Sven: “We kennen de markt, weten waar vraag naar is en hebben een groot netwerk. Onze klanten hebben dit netwerk niet, evenmin de tijd om alles uit te zoeken. Daar komt ANEWHERE om de hoek kijken. Wij wéten waar we moeten zijn. We hebben ons sterk ontwikkeld in ons vakgebied en blijven ons met de dag verder ontwikkelen.

Dat krijgen we ook vaak als positieve feedback terug van onze klanten: ‘wel knap wat jullie kunnen regelen en zo snel ook!’ We zitten met kleine én grote partijen om tafel. Andere bedrijven specialiseren zich in een route of land, wij doen dat bewust niet. Dat is onze kracht. Zo zitten we in veel verschillende markten, groeit onze kennis en bouwen we op vele vlakken nog meer know-how op. Met onze flexibele aanpak hebben wij op elke logistieke vraag een passend antwoord en daar ben ik best trots op.”

Nee behoort niet tot het vocabulaire van ANEWHERE

Iedere dag is weer anders en dat geeft Sven veel energie. “Bij het runnen van een eigen bedrijf komt veel kijken en dat geeft iedere dag een andere dynamiek. Ik leer iedere dag weer nieuwe dingen. Soms gaat het niet precies zoals je wilt, maar ‘troubleshooting’ is voor mij juist de reden om in deze branche te werken. Zo komen we vaak met een unieke oplossing voor de klant, want wij verkopen geen ‘nee’. Op de vraag of we ook luchtvracht doen antwoord ik direct ‘ja’ en daarna komen we met een plan voor de klant, want er is altijd wel een oplossing te vinden!”

Groeien door klein te blijven

“We zijn een relatief kleine onderneming. Als je ons belt en je krijgt mij aan de telefoon, dan ben ík ook degene die je helpt. Je wordt niet zonder pardon vijfmaal doorverbonden, zoals het er helaas bij anderen vaak aan toegaat. Heeft de klant een vraag, dan helpen wij ze binnen 30 minuten. Dat is onze kracht. Onze missie is om transport simpel, makkelijk, kwalitatief goed en prijstechnisch scherp te houden voor onze klanten. Je hoeft in onze visie helemaal geen firma te zijn met 100 vrachtwagens. Wij laten met onze manier van flexibel werken zien dat ANEWHERE dat ook kan. Als onze klanten ons laten doen waar wij goed in zijn, dan kunnen zij blijven doen waar zij goed in zijn.”

Samen vooruit

Een TMS is voor de werkwijze van ANEWHERE cruciaal. “Na de start van onze onderneming gingen we direct op zoek naar een passend TMS. Tijdens onze zoektocht kregen we vragen van aanbieders zoals: ‘hoe ziet jullie IT-landschap eruit en waar staat de server?’ Zat ik daar met mijn laptop in ons toen nog vrij lege kantoor. We wilden graag flexibel werken en juist níet gebonden zijn aan een (vaak dure) eigen server. Cloud based werken was wat wij zochten. En dan vooral een oplossing op maat, zonder dat we daar hoge opstartkosten voor hoefden te betalen. Want als startende onderneming hadden we helemaal niet het budget om voor die ene feature in het TMS duizenden euro’s te betalen. Daarom past het TMS van FiLogic perfect bij ons, want in onze visie past plaatsgebonden werken totaal niet. We gaan steeds meer een flexibelere, digitale toekomst tegemoet, ook in logistics, waarbij plaatsgebonden werken van 8 tot 5 niet meer aan de orde is. FiLogic biedt ons de kans om samen voorloper te zijn hierin. 24/7 hebben wij wereldwijd super snel toegang tot al onze data.

Vanaf het begin was er een klik met FiLogic en ze boden precies de oplossing waar wij naar zochten: een TMS in de cloud, dat wij naar wens kunnen aanpassen, zonder torenhoge implementatiekosten. We kregen een inlog en konden direct aan de slag. Zij regelden de rest en dat doen ze nog steeds. Daarmee hebben we geen zorgen en houden wij focus op ANEWHERE. Het is mooi om te zien dat zij juist de ondernemers als leidraad voor hun eigen product gebruiken. Ze denken daarin enorm mee en dat is een hele frisse manier van samenwerken!”

Wil je meer weten over onze samenwerking of wat een TMS voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis proefaccount aan!