Als men zegt dat Rome ook niet in één dag gebouwd is, lijkt het vaak of er bedoeld wordt dat je niets moet overhaasten. En dat klopt. Als je dingen gehaast doet kan dat leiden tot allerlei foutjes. Kleine dingen die je over het hoofd zag, die je in je haast vergat, worden later fouten die veel meer moeite kosten om te herstellen. Als dat überhaupt nog lukt. Maar dat is niet het enige dat we uit dit gezegde kunnen leren. Rome ís niet in een dag gebouwd. Dat ging organisch. Stap voor stap groeide de nederzetting uit tot een miljoenenstad. De oude Romeinse constructies zijn er nog zichtbaar en maken deel uit van het leven en de geschiedenis van de stad. Een stad die nog steeds in ontwikkeling is. Een stad die bruist!

De Agile (SCRUM) methode

Daar dacht ik aan toen ik besloot dit stuk te schrijven. Wat een mooie parallel is het met de werkwijze die wij hanteren om te komen tot oplossingen die niet stilstaan, maar meebewegen. Die vooruitgaan en altijd in ontwikkeling zijn. Door gebruik te maken van de Agile (SCRUM) methode om ons Transport Management Systeem te blijven ontwikkelen, zijn we constant in beweging. Niet overhaast, maar doelgericht en met grote betrokkenheid.

Altijd in ontwikkeling

Want we zijn met jou in nauw overleg over de toepassingen die je nodig hebt. We overleggen vaak en kort en controleren de voortgang. We leveren na een korte productieperiode de nieuwe software op en dat toetsen we. En stellen bij wat anders moet. Je neemt bij ons geen afgerond product af, want dat past simpelweg niet bij het tempo waarin de markt en de technologie zich ontwikkelen. Hoe vaak hoor je niet dat een IT-project al achterhaald is op het moment van oplevering? Juist door de Agile (SCRUM) methode te gebruiken, voorkom je dit soort problemen. Het gaat organisch en is volop in ontwikkeling. Juist op deze manier kunnen we snel groeien. Het goede blijft behouden en daarop bouwen we voort aan jouw Transport Management Systeem.

De toekomst

Terug naar Rome, want in dat gezegde ligt een interessante visie op de toekomst. Rome is niet in één dag gebouwd. Rome was niet af, Rome is niet af. De stad blijft in beweging. De stad past zich aan en terwijl het Colosseum nog steeds een prominente plek inneemt in het centrum van de stad, heeft het bouwwerk een nieuwe rol aangenomen. Van amfitheater tot toeristentrekplaats. En het is nog altijd immens populair. Het heeft zich constant aangepast aan de nieuwe tijd. Die les mogen we meenemen in de ontwikkeling van ons Transport Management Systeem. Aanpassing aan de nieuwe tijd is de sleutel tot succes.

Benieuwd naar ons TMS? Vraag een gratis proefaccount aan!