“Onze groei is meer dan verdubbeld! En deze lijn houden we de komende tijd vast.” Jitske vertelt trots over de ontwikkelingen van FiLogic en licht een tipje van de sluier op van wat 2019 ons gaat brengen als we kijken naar innovaties van het transport management systeem (TMS).

Aanhoudende groei Transport Management Systeem

“We hebben het afgelopen jaar een mooie basis neergelegd om het TMS verder uit de bouwen. FiLogic is geen nieuwkomer meer en men leert ons steeds beter kennen, én daarmee wij ook hen.Sommige klanten gebruiken ons TMS al vanaf het eerste uur en daar hebben we bewezen dat het een goedwerkend product is. Het is mooi om te zien dat het voor iedereen zijn vruchten afwerpt,” vertelt Jitske enthousiast.

Samen met klanten vooruit

Het transport management systeem wordt niet alleen door eigen techneuten ontwikkeld, maar juist samen met de gebruikers van het TMS. FiLogic luistert naar wensen, denkt mee met de onderneming en zo komen ze samen tot nieuwe features. “Een voorbeeld daarvan is het digitaal archief, daardoor hoeft men nu veel minder handelingen uit te voeren. Het automatiseren van CMR, standaard integraties met verschillende boorcomputers én het toevoegen van functionaliteiten voor container- en tanktransport zijn onder andere trajecten die we samen zijn aangegaan met onze klanten. Wij vinden hun input belangrijk, zij zijn immers onze eindgebruikers.”

Usability als speerpunt

“Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons centraal, ons TMS zit niet voor niets in de Cloud. Het afgelopen jaar hebben we een professionele helpdesk neergezet. Deze hadden we natuurlijk al, maar is verder uitgebreid. Nog persoonlijker geworden. Ook hebben we een chat toegevoegd in het TMS, zodat het makkelijker is om on spot vragen te stellen. Daarnaast hebben we gekeken naar onze onboarding, waar gemak voor de klant centraal staat. Ben je nieuwsgierig? Dan kun je met één druk op de knop direct onze software uitproberen, allemaal online en in je eigen tijd.”

Nieuwe features en Roadmap Sessies

We vragen Jitske wat 2019 ons gaat brengen. Naar welke trends en ontwikkelingen kunnen we uitkijken? “Heel veel! We focussen op verschillende aspecten: onze bestaande gebruikers, maar bijvoorbeeld ook het toevoegen van slimme, nieuwe features. Daarvoor gaan we meer ‘Roadmap Sessies’ houden, samen met onze gebruikers. Tijdens deze sessies werken we in subgroepen, om te bepalen welke functionaliteiten we nog meer kunnen inzetten. In 2018 hebben we dat al een paar keer – mét succes – gedaan, maar in 2019 zetten we deze sessies frequenter in, omdat ze voor ons én de gebruikers heel waardevol zijn.”

Nieuw jaar, nieuwe locatie

Er staat een hoop te gebeuren voor FiLogic: ze vullen het team aan met enthousiaste medewerkers en verhuizen naar een groter kantoor, wél op dezelfde toffe locatie. “Daarnaast ligt de focus op het transport management systeem toegankelijk te maken voor kleinere transporteurs. We hebben de ambitie iedereen die nog niet geautomatiseerd werkt, gebruik te laten maken van een transport management systeem. Want in de toekomst is dat de enige manier om met ontwikkelingen mee te gaan. Steeds meer systemen, maar ook opdrachtgevers, stellen het TMS als vereiste. En het zou zonde zijn als de kleine transporteur daardoor het vak niet meer kan uitoefenen.”

Ben je benieuwd hoe een transport management systeem jouw onderneming laat groeien? Of heb je ideeën bij passende features voor jouw transportbedrijf? Stel dan hier je vraag aan Jitske.